Duyuru

Nükleer Tıp bölümlerinde radyofarmasötiklerin hazırlanmasından sorumlu sıcak laboratuarlarda çalışan sağlık personeli, konuyla ilgili olarak lisansüstü öğrencileri ile genç araştırmacı ve uzmanlara (35 yaş altı katılımcılar), (Ezcacılık, Fen (fizik, kimya ve biyoloji) ve Tıp fakülteleri) yönelik olup, radyofarmasötiklerin vucüttaki dağılımına (in vivo dağılım) yönelik radyonüklidik, farmakolojik ve anotomik açıdan temel kavramlar hususunda, deney hayvanları üzerinde uygulamalı olarak eğitim vermek amaçlanmıştır.

Ayrıca önerilen kurs programı; TÜBİTAK-2237A programı desteği ile 03 - 06 Ekim 2024 tarihlerinde 13.’sü yapılacak olan "UYGULAMALI RADYOFARMASİ KURSU"nu tamamlayıcı nitelikte olması planlanmıştır. Böylece; kursiyerlere hastaya verilen bir radyofarmasötiğin vücuttaki farmakokinetiği, etkinliği ve biyodağılımını anlayabilmeleri için bilimsel bir bakış açısı kazandırılabilecektir.

06-08 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan “PREKLİNİK RADYOFARMASÖTİK ARAŞTIRMALARDA DENEY HAYVANI UYGULAMALARI” başlıklı 3 günlük eğitimin teorik dersler Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü' de, uygulamalar ise Ege Üniversitesi Laboratuvar Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (EGEHAYMER) gerçekleştirilecektir.